Litteratur / BLOG / Er hesten skæv?
 

 

 

mor barn

 

 

Er hesten skæv?

2013 Det er skægt det der med heste og deres skævheder.

Alle de forsøg Der endnu er lavet på heste fra føl og til ridehest har vist at heste ikke er født med en speciel fortrukket side. De foretrækker ikke 1 galop frem for en anden, eller en side at sove på fremfor en anden.

Det er først når mennesker begynder at ride/træne dem, at disse skævheder forekommer.

Jeg hørte sidste sommer Janne winther ( forsker fra århus uni) hvor hun fremlagde nogle undersøgelser om dette. Feks et forsøg foretaget på forholdsvis vilde heste ( alts rå heste) der var ingen beviser på at hestene var født med en bestemt side de foretrak.

Jeg har også hørt Gerd Heusmann udtale at det er en teori nogen har, for han har oplevet verden over at der er stor forkel på heste og deres foretrukne sider.

Har I aldrig prøvet at købe en hest hvor den var enormt stiv i den ene side? Eller havde en "dårlig volte"? og så efter en tid opdagede I at nu var det den modsatte side der var dårligt?

Det er skægt som heste kan ændre " svag /stærk" side, alt efter hvem der rider dem *G* Ekstra skægt med elevheste der udelukkende rides af uøvede ryttere. De får 2 svage sider :) :9

Nå, men bortset fra det, så mener jeg absolut ikke at et såkaldt "sug på tøjlen" har noget med lige udretning at gøre. Hesten er ligeudrettet selvom rytteren ikke har tøjler på! Eller de bare er løse, eller der er kontakt. hesten kan godt være ligeudrettet selvo rytter kun rider i coredeo.

Det vigigste her er jo bare at hesten har lært selv at holde sig ligeudrettet, så ikke rytteren skal sidde og "hænge" i tøjlerne, eller klemme med et ben, for at holde hesten " på sporet"

- Ligeudretning er ret simpelt, især når hesten først har lært det, så kan rytteren koncentrere sig om noget andet 'GG**

RideCare.dk - ridning fra hjertet
 
bidløs
 
 
 
Ridecare v Caroline Stjerndorff | CVR: 30220498 | Glibstrupvej 28, Andst, 6600 Vejen  | caroline@ridecare.dk